עזרה ראשונה אורתופדית – איך מטפלים ברגליים עד שרואים אורטותפד

אחת הבעיות שאנחנו נאלצים להתמודד איתה בישראל היא, כשאנחנו צריכים לראות מומחה בתחום רפואי כזה או אחר, אזי שעלינו להמתין זמן רב עד שיתפנה מקום. אם לא מדובר במקרה דחוף, ייתכן מאוד שאנחנו נחכה מספר שבועות, בינתיים נצטרך למצוא דרכים וכלים כיצד להתמודד עם הבעיה באופן עצמאי.

דוגמא טובה לכך אנחנו יכולים לראות כשיש לנו בעיה בכפות הרגליים אשר מחייבת אותנו לפגוש אורתופד. בהנחה ולא מדובר במשהו חריג, משהו מיוחד וכמובן בהנחה ואנחנו רוצים לפגוש רופא מומחה מנוסה, אז ייתכן ונחכה חודש ואולי יותר עד שיהיה תור פנוי עבורנו. בינתיים, עלינו למצוא דרכים כיצד להתמודד עם תחושת הכאב.

צריך לומר, יש דברים שאנחנו יכולים לעשות בעצמנו או באמצעות מטפלים וגורמי מקצוע אחרים. זה לא אומר שאנחנו צריכים לבטל את התור אצל האורתופד, זה גם לא אומר, שאנחנו נייצר לעצמנו נזק משמעותי יותר, להיפך, אם נעניק מה שנקרא "עזרה ראשונה אורתופדית", אז נוכל לטפל בכף הרגל בצורה נכונה.

לפני שנציג כמה נקודות חיוניות, אנחנו תמיד יכולים להקטין את עוצמת הכאב אם נפנה אל מכון מדרסים בעפולה או בכל מקום אחר. שם נוכל ליהנות מאפשרות להזמין ולרכוש מדרסים אורתופדיים בהתאמה אישית. זה יכול להקטין משמעותית את תחושת הכאב ולאפשר לנו לדרוך על הרגל, ללכת, לרוץ או לעמוד בצורה הרבה יותר טובה ובטוחה.

חשוב להדגיש, אם אנחנו פונים אל מכון מדרסים בעפולה ובכל מקום אחר, מן הסתם, עלינו לבחור אך ורק מקום איכותי, מקצועי, מקום מנוסה שעובדים בו מומחים שברשותם הידע והכלים בשביל לאבחן את מצב כף הרגל ולספק לנו מדרסים מתאימים לצרכים שלנו.

מה עוד אנחנו יכולים לעשות עד שנפגוש אורתופד

מעבר למדרסים, הרי שיש עוד כמה דברים שאנחנו יכולים לעשות עד שנפגוש אורתופד, בשביל להתמודד עם תחושת הכאב וכן בשביל לא לייצר נזק משמעותי יותר. כל דבר שנעשה, צריך להיות בהתייעצות עם גורמי מקצוע מתאימים

ראשית, אנחנו צריכים לבדוק את סוג הנעל אותה אנחנו נועלים ולבדוק אופציה לרכוש נעליים חדשות. הרבה פעמים נעליים ישנות יכולות להזיק לכף הרגל. אחת כמה וכמה, נכון הדבר כשמדובר בספורטאים. בגלל העומס על הרגליים, הנעל נשחקת מהר וזה עלול לגרום לפציעות.

שנית, אנחנו יכולים לעשות תרגילי חיזוק ושחרור. לעיתים החולשה בשרירים עלולה להוביל לפציעות. במקרים מסוימים גם שינוי בתזונה יכולה לשפר את המצב.

שלישית, אנחנו יכולים לעשות עיסויים, להשתמש בקרח, לפנות אל פיזיותרפיסט או מעסה מקצועי. שיעזרו לנו להתמודד עם תחושת הכאב. יש כמובן גם אפשרות להיעזר במשחות וקרמים שונים שיעזרו לנו להקטין את עוצמת הכאב, גם אם זה יהיה באופן נקודתי, למשל, לפני או אחרי פעילות מאומצת.